PRODUKTER

Ekologisk ringblomsalva


Rapsolja från "bohuslänska gårdar", Bivax från biodlare i Tanum, Ringblomextrakt, Apelsinolja


Ringblomssalva med sina antiseptiska och mjukgörande egenskaper har många användningsområden. Den har under hundratals år använts vid olika hudbesvär så som för torr och narig hud och hud som fjällar. Den hjälper småsår och självsprickor att läka snabbare och är helt suverän som fotkräm. Kan smörjas på hudirritationer och utslag och är väldigt användbar vid brännskador, solsveda och insektsbett. Detta är definitivt en salva som är bra att alltid ha i beredskap hemma och för att ta med på resan.

Detta är en salva som är bra till mycket och till hela familjen. Som vintersalva, läppbalsam, irriterade bröstvårtor vid amning, till mellangården efter barnafödande, vid barnavård, narig hud, torr och fjällande hud, osv. Smörj gärna torr hud till natten. Salvan går även bra att massera med.


Värmande fotsalva

olivolja,vetegroddsolja, bivax,

kajput, kamfer, tigerolja


Speciellt för dig som har kalla fötter och till diabetiker
Ekologiskt Läppcerat


1.

sheasmör, mandelolja, jojobaolja,bivax,

apelsinolja


2.

sheasmör, mandelolja, jojobaolja,bivax,

karnaubavax, vaniljarom,

ringblomextrakt


3.

kokosfett, kakaosmörKarins wellness

R E S T & R E L A X

Serum

Motverkar hudens åldrande. Perfekt för att reparera & återfukta huden innan & efter solens påverkan i ansiktet. Boostad med antioxidanter och näring åt ett trött ansikte. Endast innehållande kallpressade & ekologiska oljor.

🌾🌾

Innehåller aprikoskärnolja, mandelolja, jojobaolja, arganolja, morotsolja, e-vitamin, eterisk olja av lavendel

Karins kroppsolja 


Ekologisk Arganolja innehåller hela spektrat av mättade, enkel- och fleromättade fettsyror som skyddar och stärker överhuden. Tillsammans med oljans unika bioaktiva ämnen ger arganoljan en effektiv naturlig hudvård med antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper. Argan är en halvfet olja som är rik på antioxidanter och unika fytosteroler, schottenol och spinasterol, som hjälper torr, skadad och mogen hud.


Ekologisk kallpressad Jojobaolja är mycket mjukgörande och binder fukt till huden. Jojoba innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra som finns i hudens fettvävnad. Det innebär att den verkar lugnande och balanserande för huden. Att jojoba egentligen inte är en olja, utan består av flytande vaxämnen, förklarar varför jojoba så effektivt binder fukt till huden.


Ekologisk kallpressad Mandelolja passar alla hudtyper, även till babyvård. Innehåller E-vitamin och rikligt med omättade fettsyror, som är hudvårdande och mjukgörande.


Ekologisk kallpressad och Fair Trade-certifierad Sesamolja har en bra balans av mättade, enkelomättade och fleromättade fettsyror, vilket gör den till en bra och hållbar olja till många olika sorters hudvårdsprodukter. Sesamolja är bra att använda i solprodukter och som kroppsolja efter solning. Sesamolja i hudvård bidrar med den essentiella fettsyran Omega 6 (fleromättad linolsyra) som är regenererande och stärkande för överhuden, vilket förebygger torr hud. Oljan består även av olika bioaktiva ämnen, som antioxidanter sesamol.


Ekologisk Morotsolja ger huden en fin lyster. Extraktet innehåller provitamin A som α-, β- och γ-karoten, samt lykopen. Dessa växtämnen, som kroppen ombildar till A-vitamin, är mycket effektiva antioxidanter. De skyddar huden mot skador som orsakas av solljus och är därför vanliga i anti-ageprodukter. Morotsolja är även verksam mot pigmentfläckar. Morotsoljans hudvårdande egenskaper gör det även till en bra ingrediens i solskydd och i oljor och lotioner som används efter solning.


E-vitamin verkar fuktighetsbevarande och hjälper hudcellerna att motstå skador av fria radikaler och solljus. Dess antioxidanta egenskaper innebär även att produkters hållbarhetstid förlängs, genom att vegetabiliska oljor bevaras längre från att oxidera. Det finns olika beståndsdelar i det vi till vardags kallar E-vitamin. Den här naturliga E-vitaminen är en blandning av alla fyra sorters tokeferoler (alfa, beta, gamma och delta), vilket innebär att den både har hudvårdande egenskaper och förlänger produktens hållbarhet. E-vitaminen är utvunnen ur ekologiskt odlad och GMO-fri soja, utlöst i ekologisk solrosolja.

Bodybutter    kokos & choklad

        (ekologisk och kallpressad)


Kokosolja absorberas lätt av huden och har mjukgörande och återfuktande egenskaper. Kokosoljan består till största delen av mättade fettsyror som hjälper till att behålla hudens fuktighet. Laurinsyra, kaprylsyra och kaprinsyra är fettsyror som skyddar huden med sina naturligt desinficerande och antimikrobiella egenskaper.


Kakaosmör binder fukt och är lugnande och skyddande för huden - mycket bra för torr, sprucken och narig hud, hjälper till att behålla fukt i huden och verkar uppmjukande. Kakaosmöret är naturligt rikt på E-vitamin och antioxidanta polyfenoler som ökar hudens spänstighet. Kakaosmör kan därför användas för att förebygga bristningar.


I bodybutter med kakaosmör och kokosolja har jag kombinerat enbart de här två ingredienserna. Det här är ett perfekt bodybutter för dig som gillar kokosolja som kroppsvård. Kakaosmöret tillför den enkelomättade fettsyran Omega 9 till kokosoljan, som i sig nästan bara innehåller mättade fettsyror. I den här blandningen kombinerar jag oljor och fetter med en större variation av fettsyror, och detta är en riktig superkräm för torr och narig hud.


Kakaofettet har en ljuvlig lätt doft av lyxig choklad, och tillsammans med kokosoljan underbara doft blir detta en combo to-die-for.Copyright @ All Rights Reserved