Microneedling

 

Microneedling – behandlingar

 

Hur många behandlingar rekommenderas?

Lyster & Uppfräschning: 1-2 behandlingar med 6-9 månaders mellanrum

Hudföryngring - mot linjer, rynkor samt minimerar porstorleken: 3-6 behandlingar med 4 veckors mellanrum

Ärr - mot acne ärr, kirurgi, brännskada, bristningar: 6-8 behandlingar med 6 veckors mellanrum

Microneedling ger inga hudskador, kan behandlas på solbrun hud och på hela kroppen.  Det passar alla hudtyper.

 

Microneedling – information

Microneedling är i dag en av de bästa antiage-behandlingarna som finns tillgänglig och som ger omedelbara resultat. Med hjälp av sterila ingredienser arbetar vi för att fylla huden med vår exklusiva lågmolekylära hyaluronsyra i kombination med mängder av antioxidanter.

Denna innovativa teknik är kliniskt bevisad att dramatiskt minska de flesta brister i huden, såsom acneärr, kirurgiska ärr, fina linjer, rynkor, pigmentförändringar och hudbristningar. Pennan är speciellt utformad för att ge en behandling som kan vitalisera slapp, grov eller fläckig hy för ett mjukare, tätare och mer ungdomligt utseende.

Detta uppnås genom att använda en pennliknande apparatur som innehåller mikronålar för att skapa en serie av mindre vertikalt penetrerande hål i huden. Effekten av microneedling stimulerar produktionen av kollagen, som avtar med ålder, och stimulerar cellförnyelsen. Genom att simulera kroppens egna naturliga läkningsprocess, återbygger huden sig själv till att bli tjockare, mjukare, jämnare och med en tightare struktur än tidigare. Hyaluronsyra-baserade aktiva medel appliceras på huden under hela behandlingen för en djupare absorption. Behandlingstiden är kort & kunden gör vanligtvis 3 till 6 behandlingar för bästa resultat.

Detta är en avancerad nålningsteknik och det senaste genombrottet inom hudföryngring. Microneedling anses vara en av de säkraste behandlingsmetoderna för naturlig hudvård. I behandlingen används 12 sterila mycket tunna nålar som gör vertikala hål i huden med en automatisk vibrerande funktion. När pennan flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80%. Därmed säkerställs ett upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar.

Behandlingens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laser-behandlingar, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Man slipper sårskorpor och smärta efter behandling. Den är också mer effektiv än de flesta microdermabrasion – och kemisk peeling-behandlingar.

Till skillnad från traditionella microneedling-rollers orsakar pennan mindre trauma i huden och minimal epidermal- (hud) skada och mindre smärta/obehag. Detta är en säkrare och mer effektiv behandlingsform. 1800 tunna mikrokanaler görs per sekund. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan de justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Maskinen är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga, svåråtkomliga områden såsom runt ögon, läppar och på näsan.

Att tänka på:

Man kan uppleva en ansiktsrodnad upp till ca. 12 timmar efter behandlingen. Man bör avstå smink eller annan hudvård än den som terapeuten rekommenderar.

Vänta minst 2 veckor efter injektion av fillers/botox så att eventuella blåmärken mm har stabiliserats. Alternativt kan du göra en behandling minst 2 dygn innan din filler- eller botoxinjektion.

Tvätta ansiktet ordentligt på kvällen samma dag som behandlingen. 

De första 1-3 dagarna kan huden kännas torr och stram, användning av serum och hudcreme hjälper.  Efter 2-3 dagar kan du återgå till dina vanliga hudvårdsprodukter. Undvik alkoholbaserat ansiktsvatten i 10-14 dagar och direkt solljus under minst 10 dagar om möjligt.

Använd en lugnande rengöringscreme eller tvätta ansiktet med ljummet vatten för att rengöra ansiktet följande 48 timmar och torka försiktigt. Se alltid till att dina händer är rena när du berör det behandlade området. Efter microneedling-behandlingen kommer huden känns torrare än normalt. Hyaluronsyra är en idealisk ingrediens för att återfukta och återställa huden tillbaka till en perfekt balans. Under dagarna efter din behandling kommer huden att börja regenerera, då är kollagenstimulerande produkter idealiska för att stärka kollagenstimuleringen.

Byt gärna örngott samma dag som behandlingen.